Opname

Op de dag van opname meldt u zich op het afgesproken tijdstip aan de inschrijvingskiosk.

Nadat u zich geregistreerd hebt, wordt u verwezen naar de wachtzaal van de opnamedienst.

Het registreren gebeurt bij voorkeur met uw elektronische identiteitskaart. Breng deze dus zeker mee. Indien u niet over een eID beschikt, moet u zich ook eerst aanmelden aan de inschrijvingskiosk.

Op de opnamedienst wordt u ingeschreven en ontvangt u de documenten voor de afdeling.

Er wordt u een identificatiearmbandje aangedaan. Voor uw eigen veiligheid moet u dit gedurende heel uw verblijf in ons ziekenhuis dragen.

Om uw opname vlot te laten verlopen, regelt u best vooraf al enkele administratieve formaliteiten (voorinschrijving). Uw behandelend arts verwijst u hiervoor vanuit de consultatie naar het onthaal (campus Sint-Augustinus en campus Sint-Jozef) of naar de opnamedienst (campus Sint-Vincentius).  U dient zich hiervoor ook aan te melden via de inschrijvingskiosk. De voordelen van een voorinschrijving zijn: voorrang bij de kamerkeuze en een beperkte wachttijd op het moment van de opname. Let wel: een voorinschrijving is geen reservering! Het is dus altijd mogelijk dat u bij uw opname niet  het kamertype van uw keuze krijgt. Zodra het mogelijk is, brengen we u naar de kamer van uw keuze.