Verpleegafdelingen

VE 5 – Cardiologie Sint-Augustinus

Deze verpleegeenheid is gespecialiseerd in het behandelen van cardiologische aandoeningen (hart- en vaatziekten).

Op deze afdeling kan u ook worden opgenomen ter voorbereiding van verschillende ingrepen of onderzoeken met betrekking tot het hart.( cardioversie, hartkatheterisatie, pacemakerimplantatie, Percutane Transluminale Coronaire Angioplastiek, elektrocardiogram en functionele onderzoeken. 

Deze afdeling bestaat uit twee verschillende entiteiten; namelijk een verpleegafdelingszone en een hartbewakingszone.

Hartbewakingszone

Deze zone telt 6 bedden. Op dit deel van de afdeling wordt u opgenomen in de acute fase van uw hospitalisatie.

Door middel van hartbewaking kan een zuurstoftekort aan de hartspier of mogelijke ritmeproblemen opgespoord worden. Alle patiënten worden aan een monitor aangesloten. Deze monitor bevindt zich op de patiëntenkamer en de informatie hiervan verschijnt tegelijkertijd ook op een centrale monitor van de verpleegpost die 24/24 uur wordt opgevolgd.

Als de toestand stabiel genoeg is, kan een patiënt overgebracht worden naar de verpleegafdelingszone. Vanaf dan gelden andere bezoekuren.

Bezoek

Om een optimale zorgverlening te kunnen verstrekken en de rust van onze  patiënten te waarborgen, hanteren we strikte bezoekuren die verschillen met  andere diensten van het ziekenhuis. Met het oog op de rust van de patiënten verzoeken we het bezoek te beperken tot 2 bezoekers per patiënt. Op dit deel van de afdeling zijn geen kinderen toegelaten.

Bezoekuren: 14u00 tot 16u00 en van 19u00 tot 20u00

Verpleegafdelingszone

Deze zone bestaat uit 24 bedden.

In dit deel van de afdeling komt u terecht  na opname in de hartbewaking of rechtstreeks als uw situatie minder kritiek is. U kunt hier terecht komen bij volgende klachten: een gestoord hartritme, een verminderde functie van de hartspier, vochtopstapeling als gevolg hiervan, ontsteking van het hartzakje, pijn op de borst of als u een gepland onderzoek of ingreep moet ondergaan zoals pacemakerimplantatie en hartkatheterisatie.

Bezoekuren: doorlopend van 14u00 tot 20u00

U wordt opgevangen door het team dat u zal begeleiden en helpen tijdens de ziekenhuisopname. Dit team bestaat uit cardiologen, assistenten, hartfalenverpleegkundigen, kinesisten, verpleegkundigen, een hoofdverpleegkundige, vrijwilligers en een logistiek medewerker.

Hoe bereikt u ons?

VE 5 bevindt zich op de tweede verdieping op campus Sint-Augustinus, volg route 231. 

De dienst is telefonisch bereikbaar op het nummer  03 443 35 05.

 

Dienst Medium Care – Cardiologie Sint-Jozef

Deze afdeling op campus Sint-Jozef bestaat uit twee onderdelen: 

Medium Care 

De dienst Medium Care Sint-Jozef bestaat uit 3 afzonderlijke boxen waar patiënten terechtkomen die om de één of andere reden meer of intensievere verzorging nodig hebben. Dit kan na een zware heelkundige ingreep maar ook kritisch zieke patiënten met een verhoogd risico worden hier opgenomen. De heelkundige patiënten worden opgevolgd door een team van anesthesisten die nauw contact en overleg onderhouden met de behandelende chirurg. 

Verder worden hier ook risicopatiënten van de internistische specialismen intensief  opgevolgd. Hierbij worden patiënten met verschillende aandoeningen op Medium Care door de eigen specialist opgevolgd, wat ook de multidisciplinaire samenwerking op de afdeling ten goede komt. 

In zeer ernstige gevallen werkt de dienst Medium Care nauw samen met de intensieve zorgafdelingen van de GZA-Ziekenhuizen en kunnen wij desgevallend patiënten verwijzen naar een intensieve afdeling van één van de andere campussen.

Op de dienst Medium Care krijgen de patiënten onafgebroken medische en verpleegkundige zorgen. Het kritische karakter van deze zorgen noodzaakt ons het bezoek te beperken. Wij weten dat u, in het belang van uw familielid, hiervoor het nodige begrip wil opbrengen. Indien gewenst kunt u via de verpleegkundigen van de afdeling een afspraak regelen met de behandelende geneesheer.

Bezoekuren: van 14u30 tot 15u30 en van 18u30 tot 19u30

Bezoek is in principe beperkt tot naaste familieleden, minimum 14 jaar oud en maximum met 2 personen tegelijk.

Cardiologie

Dienst CardiologieDe verpleegafdeling cardiologie bestaat uit 8 bedden die zijn voorbehouden voor observatie en behandeling van patiënten met hartaandoeningen. De dienst is gespecialiseerd in de opvang en opvolging van patiënten die worden opgenomen voor coronarografie, pacemakerimplantatie, hartritmestoornissen, cardioversie, hartfalen …

Op de afdeling cardiologie wordt onder meer het hartritme van de patiënten 24/24 uur nauwgezet gemonitord aan de hand van een modern draadloos telemetriesysteem. Op die manier heeft men snel een goed overzicht van de parameters, een betere opvolging en kan men direct en adequaat ingrijpen bij problemen. Ons team van Cardiologen staat garant voor een bijzonder persoonlijk patiëntencontact en kan dagdagelijks beroep doen op een gespecialiseerde en ervaren verpleegkundige equipe.

Dienst CardiologieDe bezoekuren van de dienst cardiologie zijn doorlopend van 14.00 uur tot 20.00 uur. In het belang van onze patiënten vragen wij u de bezoekuren te respecteren en de rust en stilte op de afdeling te bewaren.

De dienst Medium Care - Cardiologie beschikt over veertien verpleegkundigen, onder leiding van hoofdverpleegkundige Paul Stevens. Daarnaast kunnen wij beroep doen op een psycholoog, kinesisten, hartfalenverpleegkundigen, diëtisten, logopedist en sociaal assistent.

 

Hoe bereikt u ons? 

U kunt de dienst dag en nacht rechtstreeks telefonisch bereiken via 03 444 12 27 of eventueel per e-mail via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

De dienst Medium Care - Cardiologie bevindt zich op de tweede verdieping op campus Sint-Jozef, neem lift 5 of 6.